Tre irriterende typer man møder når man handler.

Følgende skal tages med et gran salt. 😉

1.

Du står i en meget lang kø i Netto kl. 17 på en tirsdag. Der bliver åbnet en kasse mere. Det spotter typen og skynder sig at lægge sine varer op på båndet i den nye kasse. H*n er nemlig kun lige kommet til kassen og har ikke stået i køen som alle andre. H*n så sit snit til lige at komme lidt hurtigere ud af butikken.

Det skal ikke lyde som om jeg er perfekt, for det er jeg ikke. Jeg har da tit overvejet at gøre det samme. Qua min opdragelse, som har lært mig at tage hensyn til andre mennesker (nogle gange endda lidt for meget), vælger jeg dog at lade de andre i køen komme foran mig.

2.

Du står ude foran butikken, på perronen eller ved busstoppestedet og venter med dit lille barn i barnevognen. Du har stået der et stykke tid fordi med et lille barn ved man aldrig hvor lang tid tingene tager og i dag var en god dag, hvor det hele gik som smurt. Så kommer h*n. Typen der stiller sig lige ved siden af jer og tænder en cigaret.

Nu må i ikke misforstå mig. Det er det ikke fordi jeg er antiryger eller en hysterisk mor for den sags skyld. Jeg synes det er folks helt egen sag. Meen, det er dit valg! Jeg har valgt ikke at ryge. Jeg har valgt at mit barn skal udsættes så lidt for røg som muligt. Jeg pådutter ikke dig mit valg, og det kunne være rart hvis du gjorde det samme.

Jeg er ret konfliktsky, så i langt de fleste tilfælde siger jeg ikke noget, men vælger at flytte mig. For du har selvfølgelig også lov til at være her. Jeg er nok også en smule idealistisk og en anelse optimistik når jeg håber på at du en dag også tager hensyn til mig og mit barn og stiller dig et andet sted hen så vi ikke bliver generet.

3.

Typen der stopper op midt i det hele for at snakke eller kigge på sin tlf. I stedet for lige at trække ind til siden, så stopper h*n op midt i det hele. Det gør det fuldstændig umuligt for alle andre at komme forbi. Ofte er det også sådan at man faktisk går bag dem og nærmest er ved at gå ind i dem når de bare stopper op.

Jeg er på ingen måde hellig og er sikkert skyldig i ovenstående, og der kan selvfølgelig være mange årsager til at man handler sådan. Det er derfor lige så meget en opfordring til mig selv, som det er til alle jer. Husk at tænke på jeres medmennesker. 🙂

 

Mathilde på tur i Sverige – taget af faster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *