Jeg er blevet mor – fødselsberetning

Jeg er blevet mor! Det er fandme mærkeligt at sige højt.

Den 25.september kom den dejligste lille pige til verden, hun skal hedde Jasmín Sól.

Fødselsforløbet var ukompliceret og nu hvor jeg sidder og tænker tilbage egentlig en god oplevelse.

Det startede med at jeg havde fået tid til igangsættelse kl. 08.30 d. 25.09, men så langt nåede jeg aldrig.
Da jeg gik i seng aftenen inden var jeg rimelig nervøs for det hele, men jeg havde ingen tegn på fødsel og som altid faldt jeg rimelig hurtigt i søvn.
Lidt i 2 vågner jeg og hører et smæld, det havde jeg hørt kunne være tegn på vandafgang, men da der intet sker beslutter jeg at sove videre. Jeg kan ikke falde i søvn og går ned for at tisse og drikke et glas vand. I det jeg rejser mig kan jeg så mærke jeg ikke kan holde på vandet, der kommer i en kæmpe skylle.
Så vidste jeg godt hvad klokken var slået. Jeg sov ikke mere den nat.

Veerne kom en halvtime efter vandet gik og derfra gik det rimelig stærkt. De var nærmest regelmæssige fra start og ved halv seks tiden, kunne jeg ikke holde ud at være hjemme mere og vi tager derfor til fødegangen. Da vi ankommer bliver jeg undersøgt og er heldigvis i aktiv fødsel, jordemoderen finder en stue til os og vi bliver indlagt.
Det hele går meget hurtigt, jeg har ve-storm og kommer i badekar, som slet ikke hjælper. Jeg beder derfor om en epidural blokade og jordemoderen sætter den process igang. Imellem tiden tilbyder hun tens-plastre som fjerner fokus en smule. Jeg synes det hele går for langsomt i forhold til epiduralen og jeg skælder nok lidt ud på jordemoderen, for veerne er meget intense og der er slet ingen pause.
Kl. 8.55 får jeg presseveer og kl. 9.20 kommer lille J til verden.

Jeg blødte mere en jeg måtte og pludselig er der ikke kun en jordemoder og en SOSU på stuen, men fem sundhedsfaglige, der skal stoppe blødningen. Det gik meget hurtigt det hele og jeg registrer ikke så meget, fokus er på lille pigen som på et tidspunkt kommer op til sin moster så de lige kan få styr på situationen.
Efter nogle timer kommer vi op på barselsafsnittet, her var vi i to dage og min blodprocent var heldigvis normal igen dagen efter.

Jasmín var 54 cm og 4152 gram da hun blev født, nu 6 uger senere er hun 5500 gram og 59 cm, så den lille dame har travlt med at blive stor.

Min lille baby er allerede 6 uger gammel og hold nu op hvor går tiden bare hurtigt. Jeg er ved at finde mig til rette i min nye rolle og jeg synes som alle andre mødre at min lille pige er den dejligste på jorden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *