Det her med at ændre vaner

Det er ved at være meget lang tid siden nogen af os har fået skrevet herinde. Ikke fordi vi ikke har noget på hjerte, for det har vi. Masser endda. Men manglen på overskud har gjort at bloggen er kommet sidst i rækken.

Der er sket rigtig meget siden sidst. Heida er blevet mor! Lille J valgte endelig at komme til verden d. 25. september. Det kommer hun til at skrive meget mere om når hun har mulighed for det. Jeg er dermed blevet moster til to.

De seneste uger har jeg kørt på autopilot. Tiden forsvinder fra mig uden at jeg har nået alle de ting jeg gerne vil. Jeg er startet på et matematikkursus. Ikke fordi jeg bare eeelsker matematik, men fordi jeg har intentioner om at søge ind på en uddannelse hvor mat B er et krav. Det går sådan set ok, men det kan være en kamp at få tiden til det i hverdagen.

Jeg har også for noget tid siden meldt mig ind i et fitnesscenter igen. Målet var at træne to gange om ugen. Det gik super godt i starten fordi jeg har et par dejlige fitnessmakkere. Men de sidste uger har jeg følt at tiden heller ikke været til det. Egentlig ved jeg godt at det bare er et spørgsmål om prioritering. Men der har jeg så bare valgt at prioritere min familie og primært min lille datter der har været meget morsyg på det sidste. Formentlig fordi hun kan mærke at hendes mor har travlt og egentlig ikke har været så meget til stede mentalt som hun gerne vil.

Faktisk satte jeg mig ned for at skrive fordi jeg undrede mig over hvordan jeg kunne skabe mere overskud i min hverdag. Hvordan kan jeg holde alle de bolde i luften uden at tabe dem. Uden at miste mig. For det føler jeg lidt jeg gør i perioder. Alt andet bliver prioriteret og jeg kommer sidst i rækken. Men det er jo ikke holdbart i længden. Jeg er nødt til at passe på mig selv hvis jeg skal kunne passe på alle andre.

Jeg har overvejet mange muligheder for at skabe mere overskud. Men jeg ved at det allervigtigste for mig det er at spise sund mad. Jeg føler også jeg har en rimelig god ide om hvad der er sundt og usundt. Men det er som om jeg sidder fast i den onde cirkel og jeg aner virkelig ikke hvordan jeg skal komme ud af den. Hvor skal jeg starte.

Der er i virkeligheden mange dårlige vaner jeg gerne vil ændre. Men min erfaring siger mig at det ikke nytter noget at prøve at ændre dem alle sammen på en gang. Så nu tror jeg planen er at starte med en, men hvilken? For jeg vil rigtig gerne spise mindre slik og flere grøntsager. Jeg vil gerne stoppe mit overforbrug af næsespray. Jeg vil gerne være mere organiseret og have bedre styr på min økonomi. Jeg vil gerne have mere overskud til at prioritere både træning og blog samtidigt med at jeg selvfølgelig også skal være mor og kæreste. Kan man egentlig købe flere timer i døgnet et sted?

Jeg læste et sted at en god start kan være at skrive det hele ned. Som om det er lidt mere bindende end når man bare tænker det. Så det er hermed gjort. Jeg starter fra en ende af. Fra i morgen og en måned frem vil jeg forsøge at spise grønt og frugt hver dag. Det lyder måske ikke af meget, men det er en start. Og for en sukkerjunkie som mig kan det faktisk være svært. Så håber jeg på at sukkertrangen bliver mindre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *